نبشی چیست؟
نبشی یک پروفیل ساختمانی، صنعتی در انواع و با جنس های مختلف است، پروفیل به معنای یک قطعه ثابت در اندازه های مشخص می باشد. نبشی یک قطعه ی ثابت است که سبب اتصال دو سطح مختلف به همدیگر می شود. نبشی ها کاربردهای نسبتا گسترده ای در ساختمان سازی و سایر صنایع دارند. مهمترین مشخصه این مقاطع لبه های آن است. اغلب نبشی ها دارای دو ضلع با اندازه مساوی و با زاویه ۹۰ درجه می باشند. شکل نبشی را میتوان به صورت یک L سه بعدی نیز بیان کرد، وزن نبشی بستگی به اندازه و ضخامت نبشی دارد که تمام این موارد در قیمت نبشی نقش تاثیرگذاری دارد.
هنگام خرید نبشی لازم است به خصوصیات فنی و جنس این مقطع دقت نمایید تا نبشی مناسب با پروژه خود را انتخاب نمایید. وقتی می گوییم نبشی با بال های هم اندازه یعنی دو ضلع نبشی دارای اندازه یکسان و با ضخامت معین است. به طور مثال نبشی 5*40*40 بدین معناست که نبشی دارای دو بال یا ضلع 40سانتی متری و با ضخامت ۳۵ میلی متر می باشد. نبشی با دو ضلع نامساوی مانند 6*40*50 به معنای یک ضلع 40 سانتی متر و یک ضلع 50 سانتی متری و ضخامت 6حدود میلیمتر می باشد.
کاربردهای نبشی چیست؟
نبشی نقش مهمی در اتصالات سازه های فلزی دارد و به صورت شاخه و لقمه در پروژه های مختلف استفاده می شود. در پل ها برای اتصال به ستون از نبشی استفاده میشود، در ساخت ستون و خرپا هم از نبشی استفاده می شود. در آسانسورها و در سقف های کرومیت و درون بتن های پوششی هم از نبشی استفاده می شود. از نبشی برای انواع اتصال ساده از جمله اتصال نبشی جان، اتصال با نبشی تقویت نشده نشیمنی و تقویت شده، اتصال نیم صلب (نیم گیردار)، اتصال صلب( اتصال گیردار) و… استفاده می شود.
انواع نبشی و مشخصات فنی نبشی چیست؟
انواع نبشی عبارتند از نبشی از جنس آهن، نبشی با اضلاع مساوی، نبشی با اضلاع نامساوی، نبشی پرسی با جنس ورق و نبشی فابریک از جنس شمش، نبشی اسپیرال. انواع مختلف نبشی ها قیمت های متفاوتی نیز دارند و در برخی محاسبات هر چقدر طول نبشی بیشتر باشد وزن نبشی و قیمت خرید و قیمت فروش نبشی نیز بیشتر می شود.