از جمله پروفیلهای بازی که کاربرد فراوانی در ساخت پایه و قابهای سازهها دارند ناودانی است. در این مطلب به شما خواهیم گفت ناودانی چیست و انواع ناودانی را نیز مطرح خواهیم نمود. ناودانی صنعتی و ساختمانی یک پروفیل است که از نظر شکل هندسی شبیه U انگلیسی است. سطح مقطع ناودانی از یک جان به صورت افقی و دو بال به صورت عمودی تشکیل شده است. در این مقاله به بررسی انواع ناودانی، استانداردها و کاربردهای این پروفیل خواهیم پرداخت.
ناودانی چیست؟
ناودانی جنسهای مختلفی دارد که از جمله میتوان به نوع گالوانیزه، آلومینیوم و استنلس استیل اشاره کرد، البته در تولید این مقطع صنعتی و ساختمانی علاوه بر فولادهای کربنی و پوششدار گالوانیزه از کامپوزیتهای پلیمری، آلومینیوم، فولادهای ضدزنگ نیز میتوان استفاده کرد. توجه داشته باشید که قیمت ناودانی در جنسهای مختلف متفاوت است. نوع آلومینیوم از نظر وزنی معمولا سبکتر است و قابلیت شکلپذیری استحکام تقریبا بالایی دارد. بیشترین کاربرد آن معمولا در ساخت چارچوبهای در و پنجره، شاسی تریلرها و اسکلت سازهها است و آلیاژهای به کار رفته در آن معمولا در مجموعه سری ۶۰۰۰ قرار دارد. ابعاد استاندارد نوع استیل ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ و ارتفاعهای ۳۰ تا ۴۰ میلیمتر تولید میشوند.
علاوه بر این ناودانی از نظر شکل ظاهر در دو نوع ساده و مشبک قرار دارد، در ادامه به اختصار هر یک از آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
انواع ناودانی
ناودانی بر اساس شکل ظاهری مثل ساده یا مشبک بودن بدنه، وزن، شکل سطح مقطع، کاربرد و نحوه تولید انواع مختلفی دارد که در ادامه به تفکیک توضیح داده خواهد شد.
تقسیمبندی ناودانی بر اساس شکل ظاهری:
انواع ناودانی همانطور که اشاره شد، این محصول از نظر ظاهر در دو نوع ساده و مشبک ارائه میشود. نوع ساده که اغلب در ساخت پلهای باربر مورد استفاده قرار میگیرد، در سایزهای ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ موجود است و در ارتفاعهای متنوعی تولید میشود که معمولا بین ۳۰ تا ۴۰۰ میلیمتر متغییر است. این نوع دو نوع صنعتی و ساختمانی دارد.
این در حالی است که نوع مشبک معمولا در تولید قفسههای فولادی مورد استفاده قرار میگیرد. تصویر زیر تفاوت این دو نوع ناودانی را نشان میدهد.